maandag 27 augustus 2012

Ossobucco uit de slowcooker

Sinds ik een slowcooker heb, ben ik altijd op zoek naar recepten die ik erin kan klaarmaken, ik vind het echt een ideaal ding! Vooral handig op dagen dat je van hot naar her rent en toch makkelijk iets lekkers op tafel wil zetten. Laatst waren we op een feest en daar aten we ossobucco, en dat wilde ik ook wel eens zelf proberen te maken.

Het was absoluut een succes, het was zelfs zó snel op dat we er geen betere foto van konden maken dan deze, dus ik wil het recept graag met jullie delen (heb je geen slowcooker, dan kan dit natuurlijk ook in een stoofpan op het fornuis). Oorspronkelijk wordt het recept gemaakt met kalfsschenkel, maar ik gebruikte runderschenkel.



2 grote runderschenkels (was hier totaal een kilo) bestrooien met zout en peper en even rondom aanbraden in wat boter, in de slowcooker leggen. 1 ui snipperen en 2 wortels in kleine stukjes snijden, en dit aanbakken in het braadvet van het vlees. 2 eetlepels bloem erbij, nog even bakken, en dan 250 ml rode wijn en 250 ml bouillon (ik nam groentebouillon) toevoegen, even laten koken en alle aanbaksels goed losroeren, dit over het vlees schenken. 1 blik tomatenblokjes erbij gieten, 1 flinke teen knoflook kneuzen en erbij leggen, evenals een laurierblaadje en twee takjes tijm. Dit zo'n 8 à 9 uur op low laten sudderen*, af en toe het vlees draaien zodat de saus mooi rondom gaat zitten, en even proeven of er soms wat meer zout/peper bij moet. Uiteindelijk zal het vlees in kleinere stukken uit elkaar vallen, dan is het mooi gaar. Voor het serveren even de kruiden, knoflook en botten eruit vissen, en dan smullen maar!

*wanneer je dit op het fornuis maakt, lijkt me zo'n 3 uur stooftijd nodig.

1 opmerking: